Филтер Ориентал

Вековна традиција на производство на ориентален тутун во прилепскиот регион е преточена во квалитетот на оваа ориентална цигара. Долго време, во шеесетитте и седумдесеттите години на минатиот век беше цигара Број 1 во рамките на големиот пазар на поранешна Југославија. И денес оваа цигара има голем број свои обожаватели. Во 1999 година, на барање на пушачите, без никакви измени на дизајнот и квалитетот и пушачките особини, оваа цигара беше преименувана во Филтер Oриентал.

oriental_02